.

SUSRET DJEČJIH ŽUPNIH ZBOROVA 2016

U subotu, 28. svibnja 2016., oko 180 članova dječjih crkvenih zborova koje vode ili su povezani sa sestrama Kćeri Božje ljubavi koje djeluju u Dalmaciji, okupili su se na susretu zborova pod nazivom „Sve za Boga“ u Supetru na otoku Braču.

Već četvrtu godinu ovakvo okupljanje povezuje djecu iz različitih župa i ujedinjuje ih u molitvi i pjesmi. Bila je ovo prilika za nova poznanstva, ali i obnavljanje već sklopljenih prijateljstava iz prijašnjih susreta. Radosno su pjesmom slavili Gospodina i nastupali zborovi iz Hvara, Postira, Supetra, Milne (o. Brač), Benkovca, Filip i Jakova i Zadra.

Zborove koji su došli trajektom dočekali su zborovi s otoka u župnoj crkvi sv. Petra u Supetru u zajedništvu sa sestrama koje ih vode i prate. Na poseban način nas je dočekao i ugostio domaći župnik don Toni Plenković. On je i predvodio misno slavlje u 10. 30 sati u koncelebraciji s don Milanom Šarićem i don Ivicom Eterovićem. Svojom srdačnošću i jednostavnim pristupom, oduševio je sve prisutne, naročito djecu koja su otvorenih srdaca pratila svetu misu i svaku im upućenu riječ.

Nakon misnog slavlja svaki se zbor predstavio s dvije pjesme. Prva pjesma bila je posvećena Božjem milosrđu, a druga bl. Drinskim mučenicama ili po izboru. Poslije nastupa don Toni nas je pozvao na domjenak koji je pripremio u zajedništvu sa župljanima. Svi su s radošću kuhali i pekli kolače i bilo je zaista obilno svega. Od srca hvala! Ubrzo nakon objeda, započeo je sportski dio susreta. Bilo je tu natjecanje s balonima, hula – hopom, povlačenjem užeta, plesa, itd. Pobjedne ekipe dobile su posebnu nagradu, a svim zborovima dodijelila se zahvalnica za sudjelovanje na susretu uz „slatko“ iznenađenje koje će zajednički podijeliti. Nakon toga svi su se uputili svojim kućama. Nekima je bilo bliže, a neki su produbljivali zajedništvo pjesmom i druženjem na trajektu i u autobusu.

Hvala Gospodinu koji je blagoslovio ovaj naš susret i dao nam predivno, sunčano vrijeme. Hvala don Toniju Plenkoviću na organizaciji i gostoprimstvu kao i našim sestrama iz supetarske zajednice sa svojom predstojnicom s. Blandinom koje su nas srdačno dočekale, ugostile i bile prava „hitna pomoć“ prilikom nekih ozljeda u igri. Hvala s. Pavki na ručku i torti koje je pripremila za sve sestre. Hvala s. Leopoldini koja je pripremila zahvalnice i poklone za svaki zbor. Hvala svakoj sestri i gđi Jasni iz Hvara koje su pripremile zborove, organizirale putovanje do Supetra ili sudjelovale na bilo koji način. Nestrpljivo iščekujemo slijedeći susret i zahvaljujemo Gospodinu što možemo doživjeti da smo jedno u Njemu kada Ga slavimo pjesmom i zajedništvom.

s. Marija Beroš

http://kblj.hr/novosti-i-dogadanja/novost/susret-djecjih-zborova-u-supetru-na-otoku-bracu

.

Mrežna stranica www.zupasupetar.com koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranice bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića, politikom privatnosti i uvjetima korištenja. Više

Postavke kolačića na mrežnoj stranici www.zupasupetar.com postavljene su na "Dopusti kolačiće" kako bi poboljšali funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranice bez promjene početnih postavki ili ako pritisnete tipku "Slažem se" slažete se s našim postavkama kolačića , Privacy policypolitikom privatnosti i uvjetima korištenja.

Zatvori