.

HODOČAŠĆE U ŠIBENIK, KNIN I UDBINU

U subotu, 14. studenog 2015, na dvodnevno hodočašće u Šibenik, Knin, Udbinu i na proslavu blagdana sv. Nikole Tavilića u Hrvatskom nacionalnom svetištu Sv. Nikole Tavilića otputovali su supetarski župljani i članovi župnog zbora sv. Cecilije pod vodstvom župnika don Tonija Plenkovića.

Prije dolaska u Šibenik supetarski hodočasnici posjetili su Gospin otočić Visovac, gdje su ih lijepo primili gvardijan svetišta fra Mate Gverić i braća toga samostana i upoznali ih s poviješću te kulturnim i prirodnim bogatstvom otoka. Braća su za hodočasnike pripremili i okrijepu prije povratka na drugu obalu i puta prema Šibeniku.

Slijedeće jutro, na blagdan sv. Nikole Tavilića jutarnju misu u 8 sati u crkvi sv. Frane predvodio je supetarski župnik a pjevanjem uveličao supetarski župni zbor sv. Cecilije.

Nakon jutarnje mise, srdačnog prijema kod domaćina u Nacionalnom svetištu, posjeti novootvorenom muzeju sv. Frane – “Sveti Nikola Tavilić u slici i dokumentu” i šibenskoj katedrali sv. Jakova hodočasnici su nastavili svoj put prema gradu Kninu, gdje su posjetili crkvu posvećenu Gospi Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta. Nakon zajedničke molitve i razgledavanja crkve uputili su se u posjet Kninskoj tvrđavi gdje je bio organiziran i ručak za hodočasnike.

Nakon ručka hodočasnici su krenuli na put prema Udbini gdje ih je dočekao upravitelj svetišta i župnik Crkve Hrvatskih Mučenika, mons. Tomislav Rogić i poveo ih u obilazak svetišta i muzej koji se nalazi dva kata ispod crkve, u kojem su pogledali film o gradnji i značenju svetišta svim hrvatskim mučenicima kroz povijest te potom razgledali zbirku umjetničkih slika s motivima iz hrvatske povijesti.
nakon posjeta Udbini uslijedio je povratak prema Splitskoj luci.

Sveta krunica i pjesma te zajedništvo pratili su naše hodočasnike tijekom cijelog puta. Obogaćeni mnogim novim znanjima o prvom hrvatskom svecu Nikoli Taviliću, hrvatskoj povijesti i baštini, dobro raspoloženi i ispunjeni duhom, hodočasnici su se vratili svojim domovima.

GALERIJA SLIKA SA HODOČAŠĆA

.

Mrežna stranica www.zupasupetar.com koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranice bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića, politikom privatnosti i uvjetima korištenja. Više

Postavke kolačića na mrežnoj stranici www.zupasupetar.com postavljene su na "Dopusti kolačiće" kako bi poboljšali funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranice bez promjene početnih postavki ili ako pritisnete tipku "Slažem se" slažete se s našim postavkama kolačića , Privacy policypolitikom privatnosti i uvjetima korištenja.

Zatvori